Geschiedenis

Vier generaties Simonis bezeten van vis

De geschiedenis geeft het jaar 1880 aan als opa Albert Simonis met een café en rokerij start aan het Haagse Westeinde. Zoon Allie en zijn vrouw Geer waren vanaf 1935 een begrip op de Haagse Markt met gerookte paling. Zij verkochten duizenden ponden paling per week.

Als de paling minder gaat lopen, onder andere door vangstbeperking, begint diens zoon Herman samen met zijn grootouders in 1966 een viswinkel op de Markthof. In 1978 wordt die viswinkel ingeruild voor een geheel nieuwe vestiging op de vernieuwde Markthof.

Twee jaar later, in 1980 om precies te zijn, wordt de Simonis-vestiging aan de haven geopend. In eerste instantie gaat het om een klein winkeltje, maar na enkele verbouwingen is het ondertussen een ultramoderne combinatie van viswinkel en visrestaurant die binnen plaats biedt aan circa 300 gasten en buiten kunnen nog eens 120 gasten ontvangen worden.

In 2001 wordt Simonis aan Zee geopend. Na de markt, de stad en de haven verovert de vierde generatie Simonis nu ook het Scheveningse strand. In 2002 volgt een vestiging aan de boulevard.

In 2013 wordt een nieuw, ultramodern, stijlvol luxe restaurant geopend aan de tweede binnenhaven onder de naam Catch by Simonis. Dit grote restaurant biedt ruimte aan zo’n 450 gasten.

In 2017 opent Encore by Simonis zijn deuren. Het restaurant is gelegen in de oude visafslag en biedt een groot assortimentvis en vlees. Bij Encore draait hetom meer dan alleeneten en drinken van topkwaliteit, het gaat vooral ook om service en beleving. Echt een avondje uit.